I narednih 14 dana na snazi aktuelne epidemiološke mere u Crnoj Gori

Crna Gora
FOTO: Pixabay/comrade_petruha

Vlada Crne Gore odlučila je da i narednih 14 danas ostanu na snazi aktuelne epidemijske mere protiv koronavirusa, koje se uglavnom odnose na nošenje zaštitnih maski, preneo je portal RTCG.

„Na osnovu sveobuhvatne analize broja novoobolelih i epidemioloških indikatora, koje je sagledala Radna grupa za kontrolu, prevenciju i suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 Instituta za javno zdravlje, Vlada je odlučila da mere koje su važeće ostanu na snazi i narednih 14 dana i da shodno promenama aktuelne epidemijske situacije one mogu biti korigovane“, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Crne Gore.

U Crnoj Gori obavezno je nošenje zaštitnih maski u zdravstvenim ustanovama, kolektivnim centrima i sredstvima javnog prevoza, u svim ustanovama javne uprave, u prodavnicama prehrambene robe, apotekama i benzinskim stanicama, na aerodromima, železničkim i autobuskim stanicama.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.