Humanitarno prodajna izložba radova sa grnčarske radionice u Gračanici

FOTO: Dom kulture Gračanica

Humanitarno prodajna izložba radova sa grnčarske edukativne radionice biće održana sutra sa početkom od 16.00 časova u Domu kulture u Gračanici.

Sav novac prikupljen na izložbi biće uplaćen socijalnoj ustanovi „Kuća sa omladinu“ iz Gračanice, saopštili su iz Doma kulture Gračanica.

Radovi koji će sutra biti izloženi delo su ruku osoba sa posebnim potrebama koje su učestvovale na grnčarskim radionicama tokom oktobra i novembra meseca.

„Učesnici radionice, a bilo je njih petoro, jasno su potvrdili naša očekivanja kada je u pitanju rad i želja da u procesu inkluzije osete da pripadaju društvu, da su deo kulture i deo nas kao i da razvijaju svoje individualne potencijale, postanu samostalni i učestvuju u široj društvenoj zajednici“, navode iz Doma kulture Gračanica.

Predavač na ovim radionicama bila je Julija Dubovac master likovni umetnik – vajar i saradnik u nastavi na predmetu Metodika nastave likovnog obrazovanja na Fakultetu umetnosti u Zvečanu.

Predavač na psihološko-edukativnim radionicama bila je Aleksandra Dimitrijević – psiholog i porodični psihoterapeut.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.