Humanitarna projekcija filma ,,Vi idite, ja neću“

Povodom 15 godina od martovskog pogroma i 20 godina od bombardovanja Srbije od strane NATO, humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ u Kosovskoj Mitrovici ove nedelje organizovaće projekciju filma „Vi idite, ja neću“, koja je, kako organizatori najavljuju, takođe humanitarnog karaktera.

Projekcija filma će biti organizovana u amfiteatru Tehničke škole „Mihajlo Petrović Alas“ 20. marta u 18 časova.

„Bioskop iz bloka“ je još jedan u nizu humanitarnih događaja koje organizuje Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, i ogleda se u prikupljanju sredstava za pomoć socijalno ugroženim porodicama kojima ova organizacija pomaže u sklopu svoje redovne misije.

Film „Vi idite, ja neću“ potpisuje reditelj Hadži Aleksandar Đurović, a zasnovan je na knjizi „Ljetopis Novog kosovskog raspeća“ mitropolita Amfilohija, o stradanju srpskog naroda, pre svega njegovom verskom i kulturnom nasleđu na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića iz Bjelog Polja kod Peći.

Ulaz je slobodan.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe se prevashodno bavi prikupljanjem pomoći za socijalno ugrožene porodice širom Balkana koje imaju više dece, a potom i obnavljaju njihove kuće i imanja. Redovno izveštavaju, kako o uplatama, tako i o konkretnim ulaganjima. Za rad imaju blagoslov SPC.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.