Hram Hrista Spasa u Prištini opet služi kao javni nužnik

Izvor: RTK 2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Osim nasilja još jedna slika je ostavila ružan utisak sa protesta održanog 09. januara u Prištini.

Snimatelj RTK2 zabeležio je prostačko ponašanje grupe demonstranata koji su došli na protest u organiziciji opozicije usmerenim protiv vlade.

Pošto je mesto okupljanja demonstranata bilo ispred gradske biblioteke u Prištini u čijoj je neposrednoj blizini Hram Hrista Spasa, demonstrani su pokazali vandalsko ponašanje tako što su urinirali u unutrašnjosti hrama.

Na snimku se vidi kako nekoliko demonstranata vrše malu nuždu u Hramu Hrista Spasa, dok pripadnici kosovske policije mirno šetaju i ne sprečavaju ih u tome.

To je još jedno u nizu skrnavljenja ovog nedovršenog objekta Srpske Pravoslavne Crkve.

Hram Hrista Spasa je i ranije prolaznicima služio kao ,,javni WC“. Podsetimo da je pre dve godine u hramu snimljen neprimeren spot albanske pevačice Ere Istrefi. U junu prošle godine bedemi hrama Hrista Spasa u centru Prištine poslužili su dvojici mladića za demonstriranje alpinističkih veština.

Na svetom mestu koje se nalazi u strogom centru Prištine skrnavljenje se kontinuirano ponavlja a počinioci ostaju nekažnjeni.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.