Hovenijer u Peći, posetio i Pećku Patrijaršiju

Američki ambasador na Kosovu, Džefri M. Hovenijer posetio je danas opštinu Peć, manastir Pećku Patrijaršiju i razgovarao sa organizacijama civilnog društva. 

„Drago mi je da sam imao priliku da posetim Peć danas bila mi je čast da se sastanem sa gradonačelnikom Gazmendom Muhadžerijem, da razgovaram sa njegovim odličnim rukovodstvom i naravno imao sam priliku da posetim Patrijaršiju Srpske Pravoslavne Crkve i bila je posebna prilika sresti se sa igumanijom Haritinom“, rekao je američki ambasador u kratkoj izjavi za Radio Goraždevac.

On je naglasio važnost susreta sa pojedinim nevladinim organizacijama koje su, kako je naveo, posvećene borbi za bolju vladavinu prava i zakona.

„Imao sam priliku da se sretnem i sa nevladinom organizacijom Human i da se sastanem sa veoma impresivnim predstavnicima organizacija i da saznam više o njihovim naporima koji se tiču vladavine zakona, a ova nevladina organizacija podržava napore borbe protiv korupcije i bori se za to da ova država daje jednake mogućnosti svim svojim građanima“, rekao je Hovenijer.

On je posetu završio obilaskom lokalne fabrike Zelena kuća (Green house) koja se bavi izradom materija i ekoloških kuća i drvenih konstrukcija.

„Na kraju smo došli ovde u Zelenu kuću, ovo je inovacioni način kako Kosovo pruža kvalitetne proizvode sa konkretnim cenama tako da se izuzetne stvari dešavaju ovde. To je naravno priča o ekonomiji Kosova koja daje doprinos svojim građanima tako da sam zaista zahvalan. Drago mi je da sam ovde u Peći danas i planiram da se vraćam. Nisam još uvek imao priliku da se prošetam rugovskom klisurom“, zaključio je ambasador.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.