Hotijev savetnik: Merkel i Makron nam rekli da bi dijalog trebalo da se završi do kraja godine

Makron Merkel
Foto: Odd Andersen/AFP

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Savetnik kosovskog premijera, Džavit Bećiri (Xhavit Beqiri), otkrio je da su nemačka kancelarka, Angela Merkel i francuski predsednik, Emanuel Makron rekli da bi dijalog između Kosova i Srbije trebalo da bude završen do kraja godine.

To je rekao na RTV Dukađini, gde je, između ostalog, dodajući ujedno da bi dijalog trebalo da se završi uzajamnim priznanjem.

„Sva pitanja o kojima će se razgovarati i svi drugi mogući sporazumi ostaće na svom mestu ukoliko ne bude priznanja od strane Srbije. Kosovo nema obavezu da se pridržava bilo kog sporazuma ako nema priznanja Srbije“, rekao je on.

Bećiri je, između ostalog, rekao da je od Merkelove i Makrona jasno naznačeno da proces dijaloga ne bi trebalo da bude beskrajan.

„Na sastanku uz posredovanje Merkelove i Makrona postalo je jasno da ovo nije beskrajan proces. Kraj godine se takođe pominje kao kraj procesa. Dakle, postoji krajnji rok do kada bi dijalog trebalo da se zaključi“, dodao je.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.