Hoti: Sa Zaevim dogovoren put, prelaz, gasovod i ski centar

Foto: Fejsbuk

Vest je ažurirana

Kosovski premijer, Avdulah Hoti, boravio je u petak u zvaničnoj poseti Skoplju gde se razgovaralo o „dobrosusedskim odnosima“ ali i inicijativi mini-Šengen. Danas, u kratkoj objavi na društvenim mrežama, Hoti je izneo još neke od dogovorenih detalja u vezi sa boljim povezivanjem.

Sa premijerom Severne Makedonije, Zoranom Zaevim dogovoreno je: „zajednički granični prelaz na autoputu Priština – Skoplje, gasovod Skoplje – Priština, put Prizren – Tetovo i zajednički skijaški centar“, napisao je Hoti na Fejsbuku.

U poseti Skoplju pridružili su mu se i kosovski potpredsednik Vlade, Driton Selmanaj i ministarka spoljnih poslova, Meljiza Haradinaj Stubla.

Hoti je u Skoplju potpisao i sporazum sa predstavnicima SAD-a, memorandum o saradnji za stvaranje „bezbednih mreža“ pete generacije komunikacija (5G).

Pored ove obaveze iz vašingtonskog sporazuma, u Skoplju je Hoti najavio i ispunjavanje još jedne – one koja se odnosi na pristupanje inicijativi mini-Šengen zbog čega će se, kako je javio Klan Kosova Hoti sledećeg petka sastati sa inicijatorima ideje – predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerom Albanije Edijem Ramom i ovonedeljnim domaćinom, Zoranom Zaevim.

Kako je javio albanski Top Channel sastanak koji će se održati sledeće nedelje u sklopu inicijative balkanski mini-Šengen biće organizovan onlajn, preko platforme Zoom.

Povezani članci:

Kljan: Rama, Zaev i Vučić sastaju se sledećeg petka, pozvaće Prištinu u mini-Šengen

Hoti sa podsekretarom SAD potpisao memorandum o „čistoj 5G mreži“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.