Hoti: Ja ću biti glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom

Avdulah Hoti
Foto: Printscreen, RTK

Novi kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je večeras u emisiji „Debata“ na RTK, da nije nimalo ljut na predsednicu Skupštine Vjosu Osmani, koja nije vodila sednicu kada je on izabran za premijera, kao i da će on biti glavni pregovarač u dijalogu sa Beogradom, prenosi RTK2.

„Nije me naljutila. Moj fokus je na sprovođenju vladinog programa, a ne na ponašanje političara. Fokusiran sam na stvaranje potpuno drugačije političke kulture“, rekao je on.

Hoti je rekao da će biti glavni pregovarač u dijalogu sa Srbijom i da neće napraviti grešku da bira između Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, već će sarađivati i sa jednima i sa drugima po pitanju dijaloga.

„Nećemo pogrešiti da se svrstamo samo na jednu stranu, između SAD i EU. Mi smo sa obe strane, nećemo ići u dijalog bez Vašingtona. Postoji ogromno interesovanje Vašingtona za sprovođenje sporazuma“, naglasio je Hoti.

On je istakao da je odmah nakon što je izabran za premijera imao kontakt sa Lajčakom.

„Bio sam jasan o našem opredeljenju u pogledu dijaloga. Sa njim smo uspostavili prve kontakte. Kao i sa gospodinom Boreljom i drugim predstavnicima institucija“, rekao je Hoti.

Hoti je dodao i da je bio potpuno uveren da će njegova vlada na glasanju u parlamentu dobiti potrebnu podršku poslanika.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.