Hoti: Dosadašnje mere ostaju, moguće uvođenje novih pre kraja godine

KoSSev Korona mitrovica
FOTO: KoSSev

Uprkos najavama o uvođenju novih – strožijih mera, do toga, barem u ovoj nedelji, neće doći. Mere koje su na snazi – o podeli opština po zonama, učinile su da epidemiološka situacija bude pod kontrolom, poručio je kosovski premijer. Hoti je ujedno najavio uvođenje strožijih mera pre kraja godine.

Mere koje su trenutno na snazi ograničile su uvećanje broja novoinficiranih, poručio je kosovski premijer na konferenciji za štampu.

Najavljuje da će se već sutra sastati sa predstavnicima kosovske inspekcije i zatražiti strožiju primenu mera.

„Danas smo imali dug sastanak sa ministrom Zemajem, ministrom trgovine i direktorom NIJZ (Nacionalni Institut za javno zdravlje), kako bismo analizirali situaciju sa kojom se suočavamo. Izradili smo detaljnu procenu situacije. Naš zaključak je da je situacija prilično ozbiljna, ali da je pod kontrolom. Predlog je da se mere koje su na snazi zadrže i da se nastavi sa rigoroznom primenom mera koje smo do sada preduzimali“, izjavio je Hoti.

Sa druge strane, Hoti najavljue uvođenje novih mera.

I Zemaj najavio nove mere od sledeće nedelje

Da će se nove mere primenjivati od sledeće nedelje potvrdio je kosovski ministar zdravlja, Armend Zemaj. On je, kao i premijer Hoti, istako da će se u narednom periodu sastati sa udruženjima i predstavnicima preduzeća kako bi pripremili nove mere, te da će to biti priprema za predstojeće praznike.

Osim toga, takođe je kao i Hoti najavio rigorozniju primenu mera koje su već na snazi.

„Krenućemo sa rigoroznom primenom mera koje smo preduzeli. Sastaćemo se sa udruženjima, predstavnicima preduzeća, kako bismo pripremili nove mere koje ćemo sprovesti od sledeće nedelje, za pripremu za praznike“, dodao je Hoti.

Hoti je danas ujedno najavio da će se prvo polugodište u osnovnim i srednjim školama završiti 18. decembra, a da će raspust trajati do 18. januara.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.