Hotelijeri na Kosovu najavili od srede duže radno vreme, svadbe do 01.00 posle ponoći

Svadbe
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Hotelska komora saopštila je da ih je Ministarstvo zdravlja obavestilo o produženju radnog vremena u ugostiteljstvu do 01.00 posle ponoći, prenosi Gazeta Express.

Do ovog vremena, takođe će biti dozvoljeno održavanje venčanja.

Iz ove komore, putem saopštenja za štampu, rekli su da se očekuje da odluka stupi na snagu u sredu.

Takođe se kaže da broj gostiju u zatvorenom može biti do 300 osoba.

Saopštenje u celosti:

„Komora hotela i turizma Kosova obaveštava sve ugostitelje, hotelijere, vlasnike svadbenih sala, vlasnike bazena, noćnih klubova i bilo kog drugog sektora da su nas danas, nakon mnogih konsultacija i sastanaka sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, predsednik Komore hotela i turizma Kosova prof. dr Hisen Sogojeva ( Hysen Sogojeva) i direktor odseka za zabavu Afrim Mućići (Afrim Muqiqi), obavestili – da su uz saradnju sa ministrom zdravlja g. Arbenom Vitijom došli do zaključka nove odluke.

Produžava se rad do 01.00 iza ponoći, a broj gostiju u zatvorenim prostorima biće do 300 osoba.

Očekuje se da će ova odluka stupiti na snagu u sredu 14.07.2021.

Komora hotela i turizma Kosova sa svim svojim strukturama pozdravlja ovu odluku i zahvalna je svim relevantnim institucijama na poverenju ukazanom za saradnju u cilju dobrobiti javnog zdravlja i poslovanja“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.