HO Kosovsko Pomoravlje: Najboljim mladim harmonikašima na KiM, potreban novi instrument

Nikoli i Jovanu Stojković iz Parteša, potrebno je 6.000 evra za novu harmoniku, kako bi se upisali na Višu muzičku školu, saopštila je danas HO Kosovsko Pomoravlje.

Nikola i Jovan koji sa ponosom nose titulu najboljih mladih harmonikaša Kosova i Metohije, zavoleli su ovaj instrument od malih nogu, a trenutno obojica pohađaju nižu muzičku školu „Stevan Hristić“ u Partešu u klasi profesora Ljubomira Đorđevića.

Za 12 godina, koliko sviraju, porodica je sama obezbedila četiri harmonike, a kako nivo usavršavanja dvoje mladih harmonikaša sada zahteva profesionalni instrument, roditelji nisu u mogućnosti da im to priušte, poručuju iz ove humanitarne organizacije.

Stojkovići sviraju više od 3 sata svakoga dana, kako bi se pripremili za upis, a poslednjih godinu dana i nastupaju zajedno.

Njihov rad i talenat nagrađivani su na prestižnim takmičenjima širom Srbije, a zajednička soba popunjena je brojnim priznanjima i nagradama.

Foto: HO Kosovsko Pomoravlje

Do upisa u srednju školu ostalo im je još sedam meseci, Humanitarna organizacija Kosovsko Pomoravlje poziva sve koji su u mogućnosti i koji žele da pomognu Stojkovićima da sebi obezbede novu harmoniku, da to učine na sledeći način:

Dinarski žiro račun kod Komercijalne banke:

205-266929-36

Dinarski žiro račun kod Inteza banke:

160-6000000743964-30

INSTRUKCIJE ZA DONACIJE IZ INOSTRANSTVA

Donacije putem PayPal

Svrha uplate: Za StojkovićePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.