Hitna akcija "Pomozimo Darku" širom srpskih sredina na KiM-u i na društvenim mrežama

Dvadesetdvogodišnji Darko Petrović iz Goraždevca boluje od hronične metaboličke bolesti jetre i potrebna mu je hitna transplantacija jetre u inostranstvu. Darko je teškog opšteg stanja, u odmakloj fazi bolesti. Trenutno se nalazi u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, gde je podvrgnut ekstremnom medicinskom tretmanu. Darko je nezaposlen, a njegova porodica je takođe u teškom materijalnom stanju. Nakon apela porodice da se Darku što pre pomogne, ova vest se u proteklih deset dana raširila putem društvenih mreža, na kojima je otvorena i posebna stranica sa informacijama o Darku, a širom Kosova i Metohije, u srpskim sredinama, u proteklim danima organizovane su razne humanitarne akcije koje se nastavljaju. Ispred većine kafića u Severnoj Mitrovici postavljene su kutije "Za pomoć Darku", u koje prolaznici mogu da ubace svoje dobrovoljne priloge. Ove kutije postavljaju se i u Leposaviću, a u Zubinom Potoku kutija će još sutra biti dostupna u kafeteriji Kulturnog centra.
 
Večeras, Aktiv Art Centar, u Kosovskoj Mitrovici, u 21:00 organizuje humanitarno plesno veče argentinskog tanga, a sav prihod od ulaznica se šalje u fond za pomoć Darku. Cena ulaznice nije određena, već će ih posetioci plaćati u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima. 
 
A još sutra, u Zubinom Potoku, u kafeteriji Kulturnog centra "Stari Kolašin", građani koji nisu do sada dali dobrovoljan prilog za Darkovo lečenje, moći će da to učine ubacivanjem novca u kutiju koja je tamo ranije postavljena.
 
Takođe, volonteri srpskog Crvenog krsta opštine Vučitrn organizuju u subotu i nedelju humanitarnu akciju pod nazivom “Filmski vikend”, u sklopu koje će se u sali Doma kulture u Zvečanu, održati projekcije dva filma – u subotu, 6. decembra, biće prikazan film “Aleksandar Veliki”,  a u nedelju, 7. decembra, crtani film “Kralj lavova”. I ova organizacija je pozvala sve ljubitelje filma da učešćem u Filmskom vikendu i kupovinom karata pomognu Darku. 
 
Jedna od najpoznatijih srpskih rep grupa “TCHF” i studenti prištinskog univerziteta, u Kosovskoj Mitrovici, 10. decembra, u 21:30, organizuju još jedan humanitaran koncert za Darka, u kafiću ‚‚Exclusive Caffe”. Zarada od prodaje ulaznica uplatiće se za Darkovo lečenje, a cena po karti je 300 dinara. Reperi iz Beograda nisu tražili honorar.
 

Za lečenje ovog mladića iz Goraždevca potrebno je prikupiti 90.000 evra.

 


Svi koji žele da pomognu, mogu se obratiti Darkovoj porodici na tel. +381 629779179, ili da pošalju novac na žiro račune:

U Komercijalnoj banci – dinarski račun 205-9011005747516-19, ili na devizni račun u istoj banci, odnosno za uplate iz inostranstva – SWIFT – BIC: KOBBRSBG  
IBAN / Account Number: RS35205903102125728751


 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.