Hidrofori i zamrzivač Srpske solidarnosti za tri porodice u Lepini, apel za pomoć

Trima porodicama u Lepini, koja je među mestima koja su najpogođenija najnovijim poplavama, Srpska solidarnost je uručila dva hidrofora i zamrzivač.

Aktivisti humanitarne organizacije „Srpska solidarnost“ su se u okviru svoje humanitarne akcije podele dečijih paketića Srbima sa KiM zatekli na centralnom Кosovu koje su pogodile poplave ove nedelje.

FOTO: Lepina, poplave, Srpska solidarnost
FOTO: Lepina, poplave, Srpska solidarnost

Кontaktirali su lipljanskog paroha jereja Dragišu Jerinića uz čiju pomoć su tako pomogli tri ugrožene porodice – Živorada Ničića, Miloša Ničića i Dejana Rašića iz sela Lepine koja je posebno bila pogođena u najnovijim poplavama.

Ovim porodicama voda je prodrla u kuće, a poljoprivredna mehanizacija našla se pod vodom, kao i zasejane oranice. Stoka im je uginula, a ostali su bez pijaće vode, struje i drva za ogrev.

Predstavnik Srpske solidarnosti Branko Antić, u izjavi za KoSSev, pozvao je sve ljude dobre volje da pomognu srpskim porodicama na Kosovu koje su pretrpele štetu u poplavama.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.