Haradinaj: ZSO nije na agendi. Na Sever sam išao bez medija

Premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, rekao je da na dnevni red Vlade Kosova još uvek nije uvrštena tačka o osnivanju Zajednice opština sa srpskom većinom, izveštava Ekonomia online, a prenosi RTK2. Moram prvo da proučim sporazum, kazao je. Na pitanje novinara da prokomentariše njegovu posetu Severu Kosova, Haradinaj je rekao da je tamo išao bez medija.

Haradinaj je, nakon današnjeg sastanka Vlade Kosova, istakao da pitanje ZSO-a nikada nije bilo na stolu, dodajući da će prvo morati da prouči sporazum o ZSO.

"Nisam imao vremena da se bavim Asocijacijom, niti sam je imao za stolom, niti je bila na dnevnom redu. Zbog toga nisam pokretao to pitanje, jer moram prvo da ga proučim," rekao je Haradinaj.

Komentarišući ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji, predsednik Vlade Kosova je izjavio da je juče imao sastanak sa Špejtimom Bulićijem na temu korekcije sporazuma.

"Juče sam se sreo sa predstavnikom Komisije za obeležavanje državne granice sa kojim sam razgovarao o pripremi materijala za ispravku. Dobio sam čestitku i od Premijera Crne Gore," rekao je Haradinaj, prenosi Ekonomia Online.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.