Haradinaj: Vašington da završi stvari između Kosova i Srbije, ili da mi uradimo svoj posao

"Brisel mora da odluči, da nam kaže da li može da završi posao između Kosova i Srbije. Ja verujem da to ne mogu, zato tražim od Vašintona da se vrati na Balkan. Vašington je dobar u završavanju stvari između Kosova i Srbije. Ako oni ne dođu da nam pomognu, onda bi trebalo, ne da jednostavno čekamo, već da odradimo svoje poslove. Nemamo luksuz da čekamo ko zna koliko" – nova je poruka lidera Alijanse za budućnost Kosova i nekadašnjeg komandanta Oslobodilačke vojske Kosova, Ramuša Haradinaja.

On je, na danas održanom skupu stranke u Podujevu, podsetio i na to, kako prenosi prištinska televizija Klan – da Republika Srbija i dalje ima Kosovo i Metohiju u svom Ustavu.

"Ne zaboravite, Srbija još uvek ima Kosovo u svom Ustavu. Ako ga ne uklone iz svog ustava, zašto i da nemaju tačku u Ustavu za raseljene ljude iz albanskih zemalja koji su nekada bili tamo," dodao je.

Današnja Haradinajeva poruka samo je jedna u nizu koje je, od kako je stigao na Kosovo iz Kolmara, uputio javnosti i visokim zvaničnicima Republike Srbije. O tome čitajte u vestima u nastavku:

Srpsko rukovodstvo "prihvata nezavisnost Kosova", da ga obrišu iz Ustava ili da se trećina ucrta u kosovsku mapu

Haradinaj: Vučić slab političar, možda će mu se sa glavom u torbi suditi u Prištini

Haradinaj obišao grobove "kosovskih heroja": "Amanet da budemo beskompromisni u odbrani države"

Haradinaj u Prištini: Srbija najgori protivnik, potrebno pokazati gde joj je mesto. U Mitrovici protest

Oslobođen Ramuš Haradinaj: "Moje oslobađanje je pobeda Albanaca nad Srbijom"

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.