Haradinaj sa Delavijem i O' Konelom o formiranju vlade

Izvor: Gazeta Express/Kosovapress (Tekstovi su izvorno prevedeni sa engleskog, odnosno, albanskog, osim naslova)

Kandidat za premijera ispred koalicije PDK-AAK-Nisma, Ramuš Haradinaj, sastao se danas sa britanskim ambasadorom na Kosovu, Rorijem O' Konelom (Ruairi O' Connell).

Haradinaj je rekao da je uverio britanskog ambasadora O' Konela da će nastaviti napore da se nova vlada formira bez odlaganja i apostrofirao pitanja kao što su vladavina prava, proces integracije i ekonomskog razvoja Kosova, koja, po njemu, treba hitno da se reše.

U objavi na svom Fejsbuk profilu, Haradinaj je rekao da se on zahvalio O' Konelu na pomoći koju je njegova zemlja pružila Kosovu i zatražio jačanje saradnje u budućnosti.

Koalicija PDK-AAK-Nisma je pobedila na parlamentarnim izborima održanim u nedelju, ali prema preliminarnim rezultatima, ona nema većinu za formiranje vlade.

Haradinaj i Delavi o potrebi za brzim stvaranjem institucija 

Ramuš Haradinaj se danas sastao i sa američkim ambasadorom na Kosovu, Gregom Delavijem, sa kojim je razgovarao o procesu prevremenih parlamentarnih izbora i potrebi za brzim stvaranjem institucija u cilju unapređenja kosovskog procesa.

Sastanak Haradinaja sa američkim diplomatom je nastavak zajedničkih razgovora o trenutnoj situaciji i razvoju na Kosovu, navodi se u saopštenju za medije AAK. 

Lider AAK se posebno zahvalio SAD-u i njihovoj ulozi u pružaju pomoći Kosovu u svim procesima, a posebno na pomoći u izgradnji države i stvaranju demokratskog društva u zemlji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.