Aplauzi, ovacije i nagrade za raspevane Cvrkute sa Ibra

Aplauzi, ovacije, simpatije, nagrada publike i specijalna nagrada na, sinoć održanom dečjem festivalu "Cvrkuti sa Ibra" u Zvečanu – pripali su Sari Radenković i Mariji Nikolić sa pesmama "Pesma o Sari" i "Kada vidim te". Prisutnima se u Domu kulture pesmama predstavilo 26 mališana, uglavnom, sa Severa Kosova i Metohije, podeljenih u dve kategorije – "mini" i "tini". Odlukom žirija, prvo mesto pripalo je Milici Miljković u "mini" i Mariji Jakšić u "tini" kategoriji – sa pesmama "Želim" i "Život je čaroban".

"Ovo je drugi put da učestvujem na festivalu. Onako, očekivala sam uspeh, ali se nisam nadala da ću baš da osvojim prvo mesto. Pripremala sam se oko dve nedelje za ovo veče," kazala je nakon pobede učenica Osnovne škole "Branko Radičević", kojoj je sinoć pripala nagrada publike – jedanaestogodišnja Sara Radenković.

Drugo mesto u "mini" kategoriji, odlukom žirija, pripalo je Irini Đerković sa pesmom "Mala Zara", a treće Novaku Đorđeviću i kompoziciji "Volim je ja".

Učenica Osnovne škole "Branko Radičević" četrnaestogodišnja Marija Nikolić, koja je u "tini" kategoriji osvojila nagradu publike kaže da je osećaj, nakon osvojene nagrade, predivan:

"Nisam očekivala pobedničko mesto. Pripremala sam se dugo sa horom, a nakon što sam dobila pesmu, sama sam se spremala, uz, naravno, pomoć nastavnika Petra Rakića." 

U "tini" kategoriji, drugo mesto, odlukom žirija, osvojio je Danilo Virijević sa pesmom "Medena", a treće Ana Vlašković sa pesmom "San". 

Pored glavnih nagrada, dodeljene su i nagrade za najbolju muziku, tekst i aranžman.

U "mini" kategoriji, nagradu za najbolji tekst osvojila je Zvezdana Cvetković za pesmu "Bucko debeljucko", nagradu za najbolju muziku osvojio je Dejan Popović za pesmu "Drugarstvo", a nagradu za najbolji aranžman osvojio je Blagoje Radojević za pesmu "Jedna Ceca".

U "tini" kategoriji nagradu za najbolji tekst osvojila je Jelena Spirić za pesmu "Lepa reč", nagradu za najbolju muziku osvojio je Marko Radovanović za pesmu "Daj, Bože daj", a nagrada za najbolji aranžman pripala je Dušanu Popoviću za pesmu "Medena".

Cvrkute sa Ibra otvorio je predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić. Festival organizuju Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge pod pokroviteljstvom lokalnog opštinskog organa.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.