Haradinaj ponovo izabran za predsednika AAK

Haradinaj
FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Lider Alijanse za budućnost Kosova, Ramuš (Ramush) Haradinaj, ponovo je izabran na još jedan četvorogodišnji mandat za lidera stranke.

Ljuljzim Bljaka (Lulëzim Blaka) iz odeljenja za informisanje i odnose sa javnošću AAK-a je za KosovaPress rekao da je glasalo ukupno 528 delegata, od kojih je 518 glasalo za, dva su bila protiv, tri uzdržana i bilo je pet nevažećih glasova.

U međuvremenu, najavljuje se da se nastavlja prebrojavanje glasova za Generalni savet AAK.

Haradinaj je nakon reizbora na Fejsbuku napisao da je zadovoljan duhom jedinstva unutar skupštine AAK, dodajući da su u nedelju donete neke važne odluke „koje će imati izuzetan uticaj na politički život, ne samo Alijansu”.

„Asocijacija opština Alijanse, prodor naše organizacije u svako naselje Kosova i organi stručnjaka u najvažnijim oblastima, najbolji su odgovor Alijanse oportunistima i populistima na političkoj sceni ove zemlje“, napisao je Haradinaj.

On je rekao da će samo njegova stranka „sačuvati Kosovo od populista i oportunista”.

„Kosovu danas nije dobro. Građanin Kosova nije dobro. Kosovo danas vode pohlepni političari u protagonizmu, populizmu i nepoverenju do kraja, u strahu od svega i u paranoji i izolaciji. Kosovo je stidljivo i reaktivno. Zašto? Jer su oni koji treba da promene ovu situaciju oportunisti. Oni žive u mirnim vodama, čak i kada je Kosovo u oluji. Oni koriste slučaj, uživaju privilegije i nažalost ima ih mnogo i na centralnom i na lokalnom nivou“, rekao je Haradinaj tokom govora na izbornoj skupštini stranke.

On je rekao da je upravo njegova stranka „ta koja će spasiti Kosovo od populista i političkih oportunista i da će ga učiniti strateškim, a ne reaktivnim“.

Na poslednjim parlamentarnim izborima AAK je dobila 7 odsto glasova.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.