Haradinaj: Pocrveneće oni koji su postali deo Vučićeve agende za podelu

Ramuš Haradinaj
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Premijer Ramuš Haradinaj je iz svog rodnog mesta napao opoziciju i predsednika Tačija. Prve zato što ga optužuju da je dao teritoriju Crnoj Gori, a predsednika da promoviše ideju promene granica, što je prema mišljenju premijera – podela Kosova.

U Glođanu je Haradinaj održao oštriji govor nego na drugim komemoracijama, na kojima je učestvovao u poslednje vreme.

On je komentarisao navode opozicije koja kaže da je poklonio zemlju Crnoj Gori, prihvatajući sporazum o demarkaciji granica, piše Gazeta Express.

„Vlasti dolaze i odlaze. Ja sam proveo 12-13 godina, ne u opoziciji, ne pored porodice, već sam proveo nekoliko godina i u zatvoru. Nikad nisam pokleknuo i nikada nisam činio greške u interesu domovine, niti ja, niti moja porodica“, rekao je premijer.

On je dalje rekao da će doći dan kada će pocrveneti oni koji nepravedno postupaju u vreme kada se zemlja suočava sa Vučićevim agendama da se podeli Kosovo.

„Oni koji se brukaju, to čine sebi ali doći će dan kada će puno njih da pocrveni za ono što čine a što je nepravedno. U vreme kada se suočavamo sa Srbijom, sa Vučićevim agendama, sa njegovim planovima da podeli Kosovo, sa planovima drugih međunarodnih predstavnika da nam pognu glavu, udarci koji dolaze ispod pojasa naše braća i sestara nisu u redu“, izjasnio se Haradinaj.

Premijer je na kraju uputio poruku i predsedniku koji lobira o ideji promena granica kako bi se postigao sporazum sa Srbijom.

„Nećemo dozvoliti da se podeli Kosovo, niti da se dotaknu granice Kosova, niti zemlja, niti teritorija Kosova. Ko ide tim putem greši, bilo da je naš brat, ili iko drugi“, rekao je Haradinaj.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.