Haradinaj: ,,Ja sam poput američkog vojnika, primenjujem naređenja u odnosu na situaciju na terenu“

Slobodna Evropa Haradinaj

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju je tokom njegovog boravka u Americi bilo postavljeno pitanje o taksama od sto odsto na srpske i bosanskohercegovačke proizvode. U intervjuu za „Glas Amerike“ on je rekao da je poput vojnika Amerike i da sprovodi naređenja kako se na terenu predviđa.

Premijer Haradinaj rekao je da albanski narod pripada svetu koji predvodi Amerika kao i da je pozicija Kosova jasna i slična Američkoj.

„Albanski narod pripada svetu koji predvodi Amerika. Naši stavovi u vezi sa Srbijom i Rusijom su jasni i slični onima koje ima Amerika. Odnos Kosova i Srbije je osetljiv jer smo imali rat i tragediju“, rekao je Haradinaj, prenosi Gazeta Express.

Na pitanje o taksama premijer je odgovorio:

„Ja sam čovek terena, kao američki vojnik na terenu, ja primenjujem naređenja u odnosu na situaciju na terenu. Verujem da jačanjem Kosova jačamo američke interese i uklanjamo ruske i druge“, izjavio je premijer Haradinaj.

Inače, ovaj intervju sa Haradinajem urađen je nakon što se on sastao sa predstavnicima albanske zajednice.

Povezan članak: Poseta Americi Haradinaja vraća ga kao protagonistu dijaloga sa Srbijom

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.