Haradinaj: Formiraću novu vladu sledeće nedelje

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog; sinoćno izdanje)

Kandidat za premijera koalicije PDK-AAK-Nisma, Ramuš Haradinaj, uveren je da će nova vlada biti formirana nakon potvrde rezultata izbora. Tvrdi da ima većinu u Skupštini, uključujući podršku poslanika van njegove koalicije. 

Haradinaj, u intevjuu za TV emisiju Gazete Express Komiteti, emitovanoj na TV Dukađini – kaže da bi zakonski on trebalo da bude mandatar za sastav nove vlade, ponavljajući da ima neophodne glasove u Skupštini da postane premijer. 

Prema preliminiranim rezultatima Centralne izborne komisije, koalicija PDK-AAK-Nisma i manjine zajedno imaju 59 od 120 mesta u Skupštini Kosova. Prema toj računici, Haradinaju ipak nedostaju dva glasa kako bi formirao vladu, odnosno, njemu je potreban 61 glas. On, ipak, kaže da ovo ne predstavlja prepreku za njega, napominjući da će više od dva poslanika iz drugih političkih partija glasati za njegovu vladu. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.