Hadžiju započela posetu Hagu, najavljeni susreti sa optuženima, Veselji i Tači odbili sastanak

Hadžiju Hag
FOTO: Dren Doli/Tviter

Izvor: Klan Kosova (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ministarka pravde, Aljbuljena Hadžiju (Albulena Haxhiu), započela je najavljenu posetu Specijalnom sudu u Hagu.

Tokom svog boravka, Hadžiju će imati sastanke sa nekim od bivših lidera Oslobodilačke vojske Kosova.

Njen kabinet je pre nekoliko dana saopštio da će se ministarka pravde sastati sa bivšim portparolom OVK, Jakupom Krasnićijem, Redžepom Seljimijem (Rexhep Selimi) i drugima kojima se već godinu dana sudi kao optuženima za ratne zločine.

Ona neće da se sastane sa bivšim predsednikom Kosova, Hašimom Tačijem i bivšim predsednikom parlamenta, Kadrijem Veselijem, koji su odbili da se sastanu sa njom.

Ambasador Kosova u Holandiji, Dren Dolji (Dren Doli), izrazio je zadovoljstvo što je poželeo dobrodošlicu ministarki Aljbuljeni Hadžiju, zameniku predsednika Skupštine, Sarandi Bogujevci i ostalima koji su deo ove posete.

Dolji je rekao da će to biti prilično naporna nedelja.

„Srećan sam što mogu da u Holandiji poželim dobrodošlicu ministarki pravde Kosova, Aljbuljeni Hadžiju, Sarandi Bogujevci, zamenici predsednika Skupštine Kosova, gospodinu Adnanu Rustemiju (Adnan Rrustemi), predsedniku i gospodinu Erdžanu Galušiju (Erxhan Galushi), članu parlamentarnog odbora za zakonodavstvo i imunitet. Očekuje nas naporna nedelja“.

KoSSev: Gazeta Express prenosi da će se Hadžiju tokom svoje posete sastati sa Jakupom Krasnićijem, Redžepom Seljimijem, Hisnijem Gucatijem, Nasimom Haradinajem i Pjetrom Šaljom.

Hadžiju je prethodno kazala da im sud nije dozvolio da se sastanu sa jednim od optuženih – Saljihom Mustafom.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.