Gužve na prelazima: Na Merdaru skoro četiri sata, na Jarinju duže od sat vremena

Gužve Jarinje
FOTO: KoSSev

U pretprazničnom periodu na prelazima su sve veće gužve. Najveća zadržavanja beleže se na Merdaru, dok se, prema podacima kosovskog MUP-a, na Jarinju čeka više od sat vremena.

Večeras se, kao i obično, najduže čeka na prelazu Merdare – u pravcu centralne Srbije. Zadržavanja su čak i do tri i po sata dok u suprotnom pravcu nema većih zadržavanja.

Gužve su i na Prelazu Bela Zemlja. Putnici koji su se uputili ka centralnoj Srbiji čekaju u kilometarskoj koloni čak i do tri sata. Vozači koji su se, sa druge strane, uputili ka Kosovu, ne zadržavaju se duže od pedeset minuta.

Prema podacima kosovskog MUP-a, večeras se na izlaz sa Kosova prekao Jarinja čeka duže od sat vremena, ali ne i u suprotnoj traci, gde su zadržavanja minimalna.

Na prelazu Mučibaba takođe su prisutne gužve. Vozači koji su se put centralne Srbije uputili preko ovog prelaza čekaće do 90 minuta. Nema dužih zadržavanja u suprotnoj traci.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.