Građani koji nemaju kosovska dokumenta, a rade u kosovskim institucijama ne prijavljuju imovinu

FOTO: Fejsbuk/Agencija za borbu protiv korpucije

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Komisija za zakonodavstvo i nadzor Agencije za borbu protiv korupcije usvojila je danas predlog da se strani državljani koji budu postavljeni u institucije oslobode obaveze prijavljivanja imovine.

U predstavljanju zaključaka radne grupe za Nacrt zakona o prijavljivanju imovine predsedavajući ove grupe, poslanik AAK Besnik Tahiri, rekao je da su glavne promene neprijavljivanje onih koji nemaju kosovske pasoše, a koji su zaposleni u institucijama.

Ostale izmene novog Nacrta zakona su, prema njegovim rečima, to što se izjašnjavanje vrši u elektronskom obliku, odbornici skupština opština više nemaju obavezu da prijavljuju imovinu, periodična kontrola će biti veća i da se žreb za punu kontrolu imovine ne predviđa ovim Nacrtom zakona.

Isključivanje stranaca postavljenih u institucije od obaveze prijavljivanja imovine podržali su poslanici iz vlasti i opozicije.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.