Produžena uredba o ograničenju cene naftnih derivata do 30. juna

Gorivo nafta pumpa
FOTO: KoSSev

Vlada Republike Srbije produžila je danas trajanje uredbe o ograničenju cene naftnih derivata do 30. juna 2022. godine.

U tekstu o izmeni uredbe o ograničenju visine cena derivata nafte, navedeno je da je neophodno produžiti period važenja ograničenja cena na još 30 dana.

„Imajući u vidu da je tržište naftnih derivata još uvek nestabilno, članovi vlade doneli su ovakvu odluku u cilju sprečavanja većih poremećaja na tom tržištu i radi očuvanja životnog standarda stanovništva“, naveli su iz Vlade.

Trenutna maksimalna cena evro dizela na pumpama u Srbiji je 203,50 dinara, dok je evro premijum BMB 95 – 187 dinara.

Ujedno, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je, da će maksimalne cene evro dizela i benzina evro premijum BMB 95 objavljene u petak, važiti samo do večeras u ponoć.

„U skladu sa uredbom privredni subjekti koji obavljaju delatnost trgovine motornim i drugim gorivima na stanicama za snabdevanje prevoznih sredstava dužni su da utvrđene maloprodajne cene derivata nafte primene odmah po objavljivanju na zvaničnoj internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija“, navodi se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.