Prolećni karneval PU „Danica Jaramaz“ u KM: Najlepša slika grada

FOTO: KoSSev

Uoči Svetskog dana dece, Predškolska ustanova „Danica Jaramaz“ iz Kosovske Mitrovice organizovala je danas drugi po redu „Prolećni karneval“, na kojem je učestvovalo oko 550 dece iz ove vaspitno-obrazovne ustanove. Maskirani mališani prošetali su gradom.

Defile najmlađih, iz svih starosnih grupa, počeo je ispred predškolske ustanove u 10 časova.

Maskirani mališani zatim su prošetali gradskim šetalištem, a onda i Ulicom Lole Ribara do ploče Tehničke škole gde su održali kratak program.

Čitav „Prolećni karneval“ pratio je veći broj građana koji su, osim na ploči, bili raspoređeni duž rute defilea mališana.

Program je otvorila vaspitačica iz PU „Danica Jaramaz“, Slađana Nekić, predstavljajući publici grupe i njihove vaspitačice, a mališani su potom izveli pripremljenu koreografiju.

Svakoj grupi, odnosno njihovim vaspitačicama, koja je učestvovala na karnevalu dodeljene su i diplome.

Prisutnima se obratila direktorica ove predškolske ustanove Gorica Marinković poručivši da Kosovska Mitrovica danas šalje pravu sliku.

„Sutra je međunarodni dan dece, a mi danas šaljemo najlepšu sliku iz našeg grada, prepunu lepote, sreće, ljubavi i naravno mira“, naglasila je direktorica, zahvalivši se potom deci, ali i roditeljima na trudu oko kostima.

„Ne date nam da odrastemo. Prolazimo sa vama kroz raznorazne nestašluke i uživamo u tome“, dodala je Marinković.

Ovogodišnji maskenbal drugi je po redu, nakon dvogodišnje pauze usled pandemije koronavirusa, a Marinković se nada da će od sada, karneval postati tradicija.

Vaspitačica Slađana Nekić poručila je ovom prilikom, da ovakve manifestacije samo pospešuju kreativnost kod dece, koja se inače iz njih svakodnevno crpi tokom boravka u PU „Danica Jaramaz“.

„Iz svakog deteta crpimo energiju i kreativnost, i za ove projekte, ali ne samo za aktivnosti koje se realizuju tokom manifestacija koje vi možete videti. U predškolskoj ustanovi ‘Danica Jaramaz’ svakoga dana, svaka grupa, bilo jaslena ili vaspitna, radi na vaspitanju i obrazovanju mališana kroz različite aktivnosti primerene uzrastu“, poručila je ona.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.