Gračanica: Promocija knjige „Između Velike Albanije i okupirane Srbije“

Milutin Živković
Foto: Danas

Knjiga „Između Velike Albanije i okupirane Srbije – Novi Pazar, Tutin i Ibarski Kolašin (1941-1944)“, autora dr Milutina Živkovića biće predstavljena danas u 12 časova u Domu kuture u Gračanici.

Dr Milutin Živković, diplomirao je i doktorirao istoriju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. U domenu njegovog naučno – istraživačkog rada je istorija Drugog svetskog rata u Srbiji, odnosno prostor Kosova i Metohije i Raške oblasti (Sandžaka).

Ova svojevrsna monografija prati politička, vojna i društveno-socijalna dešavanja na teritorijalno-administrativnoj, ali i versko-etničkoj tromeđi „Nedićeve“ Srbije, „Velike Albanije“ i Guvernatorata Crne Gore. Na ovom prostoru prelamaju se ključni procesi koji su i prožimali južne delove Srbije tokom okupacije u Drugom svetskom ratu.

Na tribini posvećenoj ovoj knjizi govoriće dr Ena Mirković, dr Petar Ristanović i sam autor, a moderator će da bude dr Aleksandar Pavlović – naučni saradnik u Institutu za srpsku kulturu Priština-Leposavić.

Ovaj događaj organizuju Dom kulutre Gračanica i Srpski kulturni centar u Prištini.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.