Gračanica: Na krovu škole u izgradnji prvo albanska, pa srpska zastava

Gračanica Zastava
FOTO: RTV Gračanica

Na aneksu zgrade u izgradnji, u kojoj se nalazi Osnovna škola „Kralj Milutin“, kao i srednja Medicinska i Građevinsko-saobraćajna škola, jutros je osvanula albanska zastava, potvrdio je za KoSSev Dejan Petković, direktor Građevinsko-saobraćajne škole „Priština“ u Gračanici.

„Okačena je jutros kada su došli radnici pa smo se mi organizovali. Učenici su uzeli motke od građevinskog materijala, hteli su da se obračunaju sa petnaestak mladih Albanaca koji rade za tog nekog. Zastava je skinuta, mi smo učenike smirili, vratili u učionice i zvali Kosovsku policiju,“ opisao je jutrošnje događaje jedan od tri direktora čiji učenici pohađaju škole u ovom objektu.

Foto: RTV Gračanica

Radnici su se ubrzo povukli u kombi vozila kojima dolaze na posao, a nakon intervencije policije, dva radnika su privedena na informativni razgovor.

„Kada su radnici otišli, okačena je srpska zastava“.

Do škole je došao i glavni izvođač radova i obećao da sa podizvođačem, čiji su radnici postavili zastavu, više neće sarađivati.

„Mi smo insistirali da do petka uopšte ne dolaze da rade, da se situacija malo smiri,“ navodi Petković.

Ove informacije potvrdio je i Bratislav Trajković, komandir policijske stanice u Gračanici, navodeći da su dve osobe pozvane na informativni razgovor i da se dalje čeka na izveštaj tužioca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.