Gračanica: U toku prijava za dodelu građevinskog materijala, Komisija obilazi one koji su konkurisali

FOTO: Kim

U Skupštini opštine (SO) Gračanica je održana deveta redovna sednica Odbora za zajednice na kojoj je bilo reči i o konkursu za dodelu građevinskog materijala za koji je javni poziv otvoren do 8. decembra, a namenjen je socijalno ugroženom stanovništvu.

Direktorica Odeljenja za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu životne sredine Aleksandra Đekić je objasnila proceduru i uslove konkursa.

„Javni poziv je raspisan 8. novembra i trajaće mesec dana. Kasnije ide rok za žalbe, s tim što sve informacije vezane za proceduru mogu da se dobiju na šalteru za urbanizam. Takođe, molimo sve građane da prikupe svu potrebnu dokumentaciju kako kasnije ne bi dolazili u sukob zbog toga što dokumentacija bude nepotpuna, kao što i sada ima slučajeva“, rekla je ona.

Đekićeva je napomenula da je u pitanju dugoročni ugovor od tri godine, te da će se u prvom kvartalu dodeliti građevinski materijal u vrednosti od 50 hiljada evra.

„Nije precizirano u kojoj će vrednosti građani dobijati materijal, već će se dodeljivati na osnovu potreba i specifikacija za rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju kuća i stanova“, dodala je ona.

Komisija za dodelu građevinskog materijala počela je da obilazi porodice koje su već konkurisale za dobijanje ove vrste pomoći.

„Komisija kreće polako da izlazi na teren kako bi stigli u datom roku da obiđu sve konkurente koji su aplicirali za građevinski materijal. U aplikaciji stoji sve ono što je potrebno da se prikupi od članova porodice, do toga koji su njihovi prihodi. Nakon toga, komisija izlazi na teren, sastavljuju se zapisnici i rok za žalbu će najverovatnije biti osam dana“, dodala je direktorica Odeljenja za urbanizam u Opštini Gračanca.

Deveta redovna sednica Odbora za zajednice održana je uz prisustvo predstavnika UNMIК-a, OSCE-a, i КFOR-a.

KimPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.