Goran Rakić o Oliveru Ivanoviću: Ćutao dok su gorela srpska sela, danas marginalna ličnost

"Patološka samozaljubljenost" Olivera Ivanovića. "Grozničavo nastoji da privuče pažnju javnosti". Gradi program na "paranoičnom uverenju da mu neko preti i da se Srpska lista urotila protiv njega i njegovih ambicija". Ovo je ocenio prvi čovek grada – opštine Severna Mitrovica, gradonačelnik Goran Rakić, koji je ujedno i prvi čovek najznačajnije stranke kosovskih Srba – Srpske liste. Iako tvrdi da o svemu ovome "ne treba govoriti" u saopštenjima, već u "analizama sasvim druge vrste", ovakve ocene je izneo upravo u saopštenju za javnost.

"Prosi džeparac"; "opanjkava državu"

Oliver Ivanović je "čovek sa margine" i "nije važan", kao što su "sa margine i nevažni" i oni koji ga "uporno za mišljenje pitaju". Ali Ivanović "mašta" o sopstvenoj veličini i "prosi džeparac i podršku" od onih kojima je Sever Kosova i Metohije "trn u oku". Ivanović "opanjkava svoju državu" – tvrdi Rakić. 

"Ćutao je i kada su gorela srpska sela i srpski manastiri širom Kosova i Metohije u martovskom pogromu 2004. godine," svedoči gradonačelnik Mitrovice dodajući da je dok su "Srbe proterivali", Ivanović "štitio svoju fotelju".

"Prodao delove grada, kupio poslovne objekte i stanove u Beogradu"

"Oliver Ivanović je poklonio delove Kosovske Mitrovice ekstremnim Albancima dogovorom o tzv. zoni poverenja, a sebi od toga prihodovao poslovne objekte u najstrožijem centru grada i stanove u Beogradu," informiše javnost gradonačelnik i šef Srpske liste.

"Srpsku listu podržava narod"

A Srpska lista je, kako ocenjuje, "sve suprotno" od Ivanovića: 

"Srpska lista je pred građane na poslednjim izborima iznela jasan program odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, obećavši da će učiniti sve što je u njenoj moći da taj program realizuje, a srpski narod nas je gotovo jednodušno podržao kao dokazano odgovorne i kredibilne ljude."

Celo saopštenje za javnost pročitajte OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.