Goran Rakić o Oliveru Ivanoviću: Ćutao dok su gorela srpska sela, danas marginalna ličnost

„Patološka samozaljubljenost“ Olivera Ivanovića. „Grozničavo nastoji da privuče pažnju javnosti„. Gradi program na „paranoičnom uverenju da mu neko preti i da se Srpska lista urotila protiv njega i njegovih ambicija“. Ovo je ocenio prvi čovek grada – opštine Severna Mitrovica, gradonačelnik Goran Rakić, koji je ujedno i prvi čovek najznačajnije stranke kosovskih Srba – Srpske liste. Iako tvrdi da o svemu ovome „ne treba govoriti“ u saopštenjima, već u „analizama sasvim druge vrste“, ovakve ocene je izneo upravo u saopštenju za javnost.

„Prosi džeparac“; „opanjkava državu“

Oliver Ivanović je „čovek sa margine“ i „nije važan“, kao što su „sa margine i nevažni“ i oni koji ga „uporno za mišljenje pitaju“. Ali Ivanović „mašta“ o sopstvenoj veličini i „prosi džeparac i podršku“ od onih kojima je Sever Kosova i Metohije „trn u oku“. Ivanović „opanjkava svoju državu“ – tvrdi Rakić.

„Ćutao je i kada su gorela srpska sela i srpski manastiri širom Kosova i Metohije u martovskom pogromu 2004. godine,“ svedoči gradonačelnik Mitrovice dodajući da je dok su „Srbe proterivali“, Ivanović „štitio svoju fotelju“.

„Prodao delove grada, kupio poslovne objekte i stanove u Beogradu“

„Oliver Ivanović je poklonio delove Kosovske Mitrovice ekstremnim Albancima dogovorom o tzv. zoni poverenja, a sebi od toga prihodovao poslovne objekte u najstrožijem centru grada i stanove u Beogradu,“ informiše javnost gradonačelnik i šef Srpske liste.

„Srpsku listu podržava narod“

A Srpska lista je, kako ocenjuje, „sve suprotno“ od Ivanovića:

„Srpska lista je pred građane na poslednjim izborima iznela jasan program odbrane srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji, obećavši da će učiniti sve što je u njenoj moći da taj program realizuje, a srpski narod nas je gotovo jednodušno podržao kao dokazano odgovorne i kredibilne ljude.“

Celo saopštenje za javnost pročitajte OVDE.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.