RTK2: Gojbulja – „situacija je bolja, ali straha i dalje ima“

Gojbulja
Foto: RTK2

Petnaestek dana od poslednjeg incidenta u Gojbulji, kada je od strane grupe maloletnih Albanaca pretučen dečak N. P, život se u selu polako vraća u normalu. Predsednik seoskog odbora, Bratislav Kostić, kaže da je za sada situacija u selu stabilna, a da su primetne pojačane snage Kosovske policije, prenosi RTK2.

„Poslednji incident ostavio je posledice i uneo nemir kod meštana sela. Ipak moram da napomenem da su pojačane policijske patrole, a jedno vreme su bili predstavnici KFOR-a koji su patrolirali selom. Sve to ostavlja nadu da se slične stvari neće ponoviti“, ističe Kostić.

Bračni par Kostić napominje da nije baš prijatna situacija, posebno u večernjim satima „kada to malo mladih što ima u selu ode do školskog dvorišta“.

„Nije baš prijatno, mladi ljudi nemaju gde, mora da prošetaju, izađu tu, a Boga mi brinem dosta dok se ne vrate. Ima komšija u selu sa kojima nemamo problema, ali ima i onih sa kojima se baš ne može“, kaže Olga Kostić.

„Evo kuća do nas doselio se čovek iz Nemačke, nikada problem, mi kod njega, on kod nas. Ali ima i drugih koji hoće da naprave probleme, izazovu štetu i unose nemir među ljude“, ističe Živorad Kostić.

Pre 1998. godine u selu Gojbulja nadomak Vučitrna živelo je oko sto srpskih porodica, dok ih je danas ostalo svega pet.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.