Godišnji budžet kosovskog Ministarstva odbrane prvi put preko 100 miliona evra

 

Uhapšen pripadnik KBS sa drogom i ilegalnim oružjem

Izvor: Koha ( Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran; jučerašnje izdanje)

Godišnji budžet Ministarstva odbrane prvi put će biti preko 100 miliona evra.

Prema saopštenju Pokreta Samoopredeljenje, srednjoročni okvir rashoda 2022-2024, usvojen na sastanku vlade, predviđa da će od sledeće godine budžet Ministarstva odbrane biti veći od 100 miliona evra.

„Srednjoročni okvir rashoda 2022-2024, usvojen na 10. sastanku Vlade, predviđa da, počev od sledeće godine, prvi put godišnji budžet Ministarstva odbrane bude veći od 100 miliona evra. Kurtijeva Vlada ima prioritet da ima snage spremne za odbranu zemlje i da doprinese globalnom miru i bezbednosti“, kažu iz Pokreta Samoopredeljenje (Lëvizja Vetëvendosje).

Ministar odbrane Armend Mehaj rekao je da je vlada posvećena tome da Kosovo ima modernu vojsku sa NATO standardima.

„Moderne, dobro opremljene snage sa uslovima poput članica NATO-a moja su posvećenost kao ministra odbrane. Sa značajnim povećanjem budžeta, Kurtijeva vlada pokazuje posvećenost Kosova da ima modernu vojsku sa NATO standardima, vojsku spremnu za odbranu zemlje i koja doprinosi globalnom miru i bezbednosti. Budućnost je NATO“, napisao je ministar odbrane Armend Mehaj na Fejsbuku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.