GI „Srpski opstanak“: Protest „Ko gasi svetlo na Severu“ sutra u K.Mitrovici, Arsenijević posetio distribuciju

FOTO: Fejsbuk/Srpski opstanak

Vest je ažurirana

Građanska inicijativa Srpski opstanak, povodom potpisivanja sporazuma o energetici, organizuje protest pod parolom „Ko gasi svetlo na Severu“. Protest najavljuju za sutra kod spomenika Knezu Lazaru u K.Mitrovici, sa početkom od 19 časova.

Iz ove GI istovremeno pozivaju „sve slobodnomisleće građane da se pridruže kako bi izrazili protest protiv nepravde, tajnih odluka i netransparentnosti kojima je nanesena neizmerna šteta građanima na Severu Kosova“.

Nakon što je najavio protest, lider „Srpskog opstanka“, Aleksandar Arsenijević, danas je ujedno odlučio da poseti distrubuciju u K.Mitrovici.

Kako je naveo na svom Instgram profilu, pokušao je iz prve ruke, od predstavnika Elektrokosmeta po srpskom sistemu, da sazna šta se dešava sa licencom koju su dobili i kako će se to odraziti na građane na Severu.

„Pokušali smo da saznamo iz prve ruke od predstavnika Elektrokosmeta po srpskom sistemu, šta se dešava sa licencom koju su dobili i kako će se to odraziti na građane na Severu Kosova. I dobili smo neočekivani odgovor od direktora Ljiljana Đorovića“, naveo je Arsenijević, objavivši video snimak svoje posete ovoj instituciji.

Podsetimo, u Briselu je u utorak održana nova runda dijaloga na kojoj je postignut sporazum o energetici u devet tačaka, od kojih je prva ta da će RUE izdati licencu Elektroseveru.

Osim toga, prema sporazumu koji je objavio Lajčak, u roku od sedam dana nakon izdavanja licence, Elektrosever će KEDS-u i KOSTT-u dostaviti podatke o potrošačima, a u roku od 30 dana KEDS i KOSTT imaće pristup Valaču.

Istog dana pristigle su brojne reakcije međunarodnih, kosovskih i srpskih zvaničnika. Međunarodni predstavnici listom su pozdravljali postignuto hvaleći Miroslava Lajčaka, dok je, sa druge strane, deo kosovske i srpske opozicije kritikovao Kurtijevu, odnosno Vučićevu vlast.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.