Gervala se sastala sa Eskobarom, razgovarali o dijalogu

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden albanskog)

Ministarka spoljnih poslova Kosova Donika Gervala održala je sastanak sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijelom Eskobarom.

Tokom sastanka, koji je održan na marginama sastanka Partnerske komisije na ministarskom nivou Američko-jadranske povelje, koji se održava u Zagrebu, razgovarano je o dijalogu Kosova i Srbije.

Gervala je naglasia da se dijalog može voditi samo na principu uzajamnog priznanja.

„Ministarka Gervala je istakla da se dijalog može voditi samo na osnovu principa i vrednosti koje prihvataju SAD i EU i sa ciljem međusobnog priznavanja susednih zemalja. Govoreći o jačanju međunarodnog subjektiviteta Kosova, Gervala se zahvalila gospodinu Eskobaru na kontinuiranoj podršci koja se daje Kosovu u ovoj oblasti i u svim dimenzijama izgradnje države“, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

KoSSev: Eskobar se danas obratio video linkom okupljenima u parlamentu Srbije gde se održavala konferencija „Otvoreni Balkan – Put ka stabilizaciji, saradnji i prosperitetu regiona“. Kosovo ne samo što ne podržava inicijativu otvorenog Balkana već se tome snažno protivi, dok je Eskobar i nedavno podržao ovu inicijativu Srbije, Albanije i Severne Makedonije, naglašavajući da je u njoj „mesto za šest država“ i da ona treba da bude u skladu sa evropskim integracijama. Opširnije na:

Eskobar preko video bima u skupštini Srbije: „Otvoreni Balkan neće uspeti ako tu nije svih šest država“

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.