Georgiev: Beograd sve radi kako nam ne bi rekao šta se dogodilo u Banjskoj

FOTO: Albin Kurti

„Pravi mediji objavljuju šta Priština objavljuje u vezi sa događajima u Banjskoj. Vlast i botovi odmah napadnu medij jer prenose ‘laži Prištine’ i ‘rade za Kurtija'“, opisao je poznati srpski novinar Slobodan Georgiev, kako izgleda izveštavanje o sukobu u Banjskoj u kojem je poginuo jedan Kosovski policajac, kao i trojica navodnih napadača srpske nacionalnosti.

Direktor vesti TV Nova S tvrdi da vlast u Srbiji demantuje sve navode koje dolaze iz Prištine.

„Od Petkovića, preko Vučevića i Vučića prave se specijali u kojima demantuju navode Prištine koje je javnost mogla da sazna samo ako ima SBB ili čita dve dnevne novine“, napisao je Georgiev na društvenoj mreži X.

Pa da niste licemeri, što rekao Vučić? Zar ne poštujete principe? Kakvi ste to ljudi, za vas nešto važi a za druge ne važi? Licemeri

Georgijev tvrdi da vlast u Srbiji „sve radi da nam ne kaže jednu stvar“ – šta se desilo u Banjskoj?

„Posle 8 dana treba da verujemo Radoičiću, jer samo on o tome govori kada je reč o instutucijama Srbije: Sam sam išao, sam sam organizovao, da bih odbranio Sever.
Ako je to istina, onda je Kurti u pravu i događaj u Banjskoj bio je napad na KiM, teroristički napad sa ljudima koji su došli iz Srbije“, navodi Georgiev.

Svoje izlaganje je zatim, završio sa još nekoliko pitanja.

„Ako nije to, šta je? Šta nam država kaže, šta je radio Radoičić sa svojim mini bataljonom i zašto nisu svi pohapšeni zbog izazvanja opšte opasnosti ili remećenja javnog reda i mira?“, zaključio je Georgiev.

O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici:

Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.