Gazeta Express: U selu Karačevo u Kamenici kockarnice rade bez problema

karačevo
FOTO: Gazeta Express

Iako su zakonom usvojenim 28. marta sve igre na sreću, osim kosovske lutrije, zabranjene na Kosovu, kockarnice u selu Karačevo u Kamenici rade bez ikakvih uplitanja organa vlasti, piše Gazeta Express. Iz ove opštine navode da se Karačevo nalazi u blizini prelaza ka centralnoj Srbiji, te je Kosovskoj policiji onemogućeno da bez posebne dozvole KFOR-a reaguje.

Selo Karačevo, kako navode iz ove opštine, složeno je pitanje još od 1999. godine.

„Slučaj Karačevo je pomalo složen jer je prilikom potpisivanja Kumanovskog sporazuma 1999. godine napravljena greška jer je linija prešla i ušla na teritoriju Kosova, tačnije u katastarsku zonu opštine Kamenica. Čak ni Kosovska policija ne može da interveniše u tom području bez posebnog odobrenja KFOR-a“.

Opština navodi da su „pomoć tražili“ prvenstveno od Kosovske policije, ali i da su sa problemom upoznali i KFOR.

Iz kosovske poreske uprave, koja je vršila funkciju nadgledanja rada kockarnica, navode da od kada je Zakon o zabrani igara na sreću stupio na snagu, ova institucija nije odgovorna za nadgledanje i licenciranje kladionica.

Gazeta Express, kako navode, kontaktirala je Kosovsku policiju i osnovno tužilaštvo u Gnjilanu koje je nadležno za ovaj kraj, međutim, odgovor nisu dobili.

Indeksonline takođe je nedavno pisao o ovom selu i kockarnicama koje „cvetaju“. Takođe su naveli da je jedna od kockarnica otvorena u ovom području nakon zatvaranja u Gnjilanu, te da su vlasnici pojedinih objekata koji se sve više grade, stanovnici okolnih sela. O tome čitajte u: Indeksonline: Sve veći broj ilegalnih kockarnica u pograničnom delu

karačevo kockarnice kladionice
FOTO: Gazeta Express

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.