Gazeta Express: Tuča u ogranku LDK u Mitrovici

Tuča u ogranku LDK

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Danas je došlo do fizičkog sukoba u toku izborne skupštine LDK u Mitrovici zbog nezadovoljstva među delegatima ovog ogranka, a zbog izbora novog predsednika.

Gazeta Express saznaje da su se pristalice Safeta Kamberija iznervirale stranačkim izborima u ovoj opštini gde je u trci i kandidat Faton Peci.

Safet Kamberi rekao je za Express da ne zna da li je bilo tuče, dok je Faton Peci rekao da će se ubrzo oglasiti u vezi sa ovim incidentom.

Kontaktiran po drugi put, Peci je rekao da nije bio na izbornoj skupštini i da će nakon što dobije informacije, dati izjavu.

Međutim, fizički sukobi su se desili i u drugim ograncima LDK, pošto je ova partija već neko vreme u procesu unutarstranačkih izbora.

U međuvremenu, Safet Kamberi je izjavio je da došlo do sukoba u kojem su se fizički obračunali pripadnici LDK i onih koji nisu članovi LDK, iako je najpre rekao da ne zna da li se tuča dogodila. Ovom sukobu je takođe prisustvovao i Avdulah Hoti, poslanik i član predsedništva LDK, prenosi Gazeta.

Zbog fizičkog obračuna, prisustva lica iz drugih stranaka kao i zbog određenih nepravilnosti, rad izborne skupštine je obustavljen, a policija je bila prisutna na mestu događaja.

Inače, tokom ovog sukoba povređen je i jedan policajac u ovom ogranku LDK.

Izvori Gazete saznaju da se sukob simpatizera LDK dogodio zbog podela između pristalica Fatona Pecija i Safeta Kamberija.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.