Gazeta Express: Sejdiju uporedio nesuglasice između Tačija i Haradinaja u Berlinu sa odnosom Tadića i Koštunice

Fatmir Sejdiju
Fatmir Sejdiju/Foto: T7, Printscreen

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Ponašanje kosovskog predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja na berlinskom samitu, bivši predsednik Kosova Fatmir Sejdiju uporedio je sa bivšim srpskim predstavnicima u dijalogu – Borisom Tadićem i Vojislavom Koštunicom, piše Gazeta Express.

Sejdiju je u emisiji „Frontal“ na T7 rekao da prekjuče u Berlinu stvari nisu prošle tako dobro, jer je kosovska strana trebalo da usaglasi stavove pre posete.

„Kao pojava – nije dobro, potrebno je bilo da se usaglase stavovi, to ukazuje na neslaganja koja postoje u prethodnom radu, to može da bude lični podsticaj, da svako zadrži stavove koje ima“, rekao je Sejdjiu.

Sejdiju je potom predsednika Hašima Tačija i premijera Ramuša Haradinaja uporedio sa Tadićem i Koštunicom.

„Sećam se razgovora nakon smrti predsednika Rugove, bilo je suprotnih stavova, ali je to bio deo unutrašnje debate, nijednom nisu izneti pred međunarodnom, ni pred srpskom stranom. Srpsku delegaciju činili su predsednik Tadić i premijer Koštunica, oni su bili u svađi, ispadali su smešni, to je bilo nešto što je stvorilo lošu sliku i kod međunarodne zajednice“, dodao je on.

„Moramo da prevaziđemo unutrašnje sukobe, sa njima bi trebalo da se pozabavimo kod kuće, to je štetno za zemlju“, tvrdi bivši predsednik.

Na kraju, on je pomenuo i jednu šalu o predstavnicima Kosova na samitu, za koju kaže da je pročitao u jednom međunarodnom listu.

„Prvo treba da postoji saglasnost predstavnika Kosova, zatim sa drugom stranom, o svakoj temi“, rekao je Sejdiju u emisiji „Frontal“ na T7.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.