Gazeta Express: Pokušaj silovanja maloletnog lica u Prizrenu

Prizren Most
FOTO: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim odrednice „danas“ koja je promenjena u „juče“; jučerašnje izdanje)

Juče u 13:15 u centru Prizrena dogodio se pokušaj seksualnog zlostavljanja deteta starosti 11 godina iz RAE zajednice. Žrtvu u ovom slučaju – dete koje prosi, osumnjičeni je pokušao da namami pićem. Međutim, na sreću, ono je pobeglo jer su neki svedoci videli šta se događa.

Slučaj je za Express potvrdio i portparol policije za Prizren, Šaban Osmanolaj.

„Slučaj se dogodio u 13:15 ispod Kamenog mosta. Jedna odrasla osoba namamila je pićem maloletnika koji je prosio, ali nije uspela u svojim namerama“, rekao je Osmanolaj.

Dalje je dodao da se sumnja da je osumnjičeni u ovom slučaju iz Prizrena, te da policija sprovodi potrebne istražne radnje.

Na to je reagovao i Iljir Gaši iz pokreta Samoopredeljenje u Prizrenu.

Na društvenoj mreži Fejsbuk napisao je da je dete uspelo da pobegne zbog reakcije porodice iz Prištine koja živi na zapadu – zahvaljujući hrabroj majci.

„Danas popodne, u srcu Prizrena – ispod Kamenog mosta, jedno lice je pokušalo da seksualno zlostavlja ili seksualno iskoristi maloletnika starosti 11 godina iz RAE zajednice. Slučaj je otkriven zahvaljujući reakciji porodice iz Prištine koja živi na zapadu, zahvaljujući hrabroj majci, na sreću“, napisao je.

Dalje navodi da je osumnjičeni pobegao sa mesta događaja, dok je žrtva pokušala da učini isto, ali su je svedoci zaustavili do dolaska policije.

„Osumnjičeni je pobegao iz ruku mog prijatelja koji me je čekao kod mosta. Pošto je maloletna žrtva takođe nameravala da pobegne sa mesta nesreće, ja i moj prijatelj zajedno smo je zadržali dok policijska patrola nije došla“, napisao je Gaši na Fejsbuku.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.