Ambasadorka Kine Čen Bo: Rezolucija 1244 okvir za rešenje pitanja Kosova

Čen Bo ambasadorka Kine
FOTO: Printscreen

Ambasadorka Kine u Srbiji, Čen Bo, izjavila je da je stav te zemlje po pitanju Kosova i Metohije jasan i dosledan, navodeći da kineska strana poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, „razume i podržava legitimne zahteve Srbije po ovom pitanju“.

„Smatramo da je u okvirima Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i drugih relevantnih rezolucija najbolji način da se reši pitanje Kosova i Metohije da zainteresovane strane putem dijaloga postignu obostrano prihvatljivo rešenje. Cenimo napore srpske strane u pronalaženju kompromisnog rešenja putem dijaloga“, rekla je Bo, u intervjuu za izdanje Politike od nedelje.

Ona je rekla da je Srbija prva među zemljama centralne i istočne Evrope i jedina zemlja na Balkanu sa kojom je Kina uspostavila sveobuhvatno strateško partnerstvo.

„Praktična saradnja Kine i Srbije je po obimu najveća, po sadržaju najopsežnija, a po obliku najraznorsnija“, rekla je Bo.

Ona je dodala kako smatra da će biti sve više i više kineskih investicija u Srbiji.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.