Gani Geci osuđen na tri i po godine zatvora zbog ubistva Ruždija Šaćirija

Gani Geci
FOTO: Insajderi

Izvor: Kallxo (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bivši poslanik u Skupštini Kosova, Gani Geci, osuđen je na tri i po godine zatvora nakon što je proglašen krivim za ubistvo Ruždija Šaćirija(Ruzhdi Shaqiri) u jednoj od kafeterija u Srbici.

On je optužen da je u avgustu 2014. godine na terasi kafeterije „N’Qosh“ lišio života Ruždija Šaćirija sa kojim je ranije imao sukob.

Tužilaštvo navodi da je u vreme ubistva Geci napuštao kafeteriju i sa Zijadinom Gecijem išao prema trgu, dok su Ruždi Šaćiri i još 7 osoba sedeli za stolom na desnoj strani terase.

Prema optužnici, dok je Geci izlazio iz lokala, čuo je reči „Selam Alejkum“, i zaustavio se i okrenuo iz pravca odakle je čuo reči kada je ugledao Ruždija Šaćirija, koji je visoko podigao desnu ruku u vazduh.

U optužnici se opisuje da je Geci rekao pokojnom Šaćiriju, „da li ste okupili starešine da se zakunete gde ste bili oko 19:10“.

Kako se opisuje, svađa je započela kada je Šaćiri gurnuo sto levom nogom, okrenuvši se prema Geciju „nestani, p … n .., ne bojim te se, izvedi i pucaj“, navodi se u optužnici.

Kako je opisano u optužnici, dok je Šaćiri izgovarao ove reči, Geci je podigao desnu ruku iza leđa i osetio se uvređenim i ugroženim od žrtve Šaćirija, izvukao revolver i pucao četiri puta u pravcu žrtve.

Zbog ovih navoda tužilaštva, Gani Geci se sve vreme izjašnjavao da nije kriv za teško ubistvo, dok je za isto delo prethodno bio osuđen na 4 i po godine od strane suda u Mitrovici.

Slučaj je vraćen na ponovno suđenje odlukom Apelacionog suda.

Povezane vesti:

Gani Geci: Nisam kriv za ubistvo Ruždija Šaćirija, jesam za ilegalno posedovanje oružjaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.