Film „Mrak“ večeras u Z. Potoku, sutra u K. Mitrovici

Film Mrak
FOTO: Dom kulture Zubin Potok

Nakon Gračanice, Šilova i Raniluga, projekcija filma „Mrak“ čija je radnja smeštena u vreme martovskog pogroma na KiM-u, biće održana večeras u 19 časova i u Domu kulture „Stari Kolašin“ u Zubinom Potoku.

U filmu igraju Danica Ćurčić, Slavko Štimac, Miona Ilov, Flavio Parenti, Ivan Zerbinati, Nikola Kent, Darren Pettie, Nikola Rakočević, Slaviša Čurović, Slađana Bukejlović.

Gost na projekciji biće reditelj ovog filma, Dušan Milić.

Cena ulaznice iznosiće 250 dinara, naveli su iz ovog Doma kulture.

U Kosovskoj Mitrovici će se premijera filma održati sutradan, u terminima od 17.00 i 19.30 časova, u Mitrovičkom dvoru, saopšteno je iz Kulturnog centra „Dragica Žarković“.

Ulaznice se mogu kupiti u prostorijama Kulturnog centra u Bošnjačkoj mahali, po ceni od 300 dinara, u periodu od 9.00 do 14.00 časova.

Ujedno navode da se moraju poštovati propisane kovid mere, tačnije nošenje maske.

Film „Mrak“ juče je predstavljen publici u Gračanici, Šilovu i Ranilugu, a neposredno pre projekcije, u Gračanici je održan razgovor sa rediteljom i scenaristom Dušanom Milićem.

Radnja filma smeštena je u vreme martovskog pogroma na Kosovu i Metohiji nakon Vaskrsa 2004. godine.

Obrađuje se tema života u stalnom strahu srpske devojčice Milice koja, nakon što su joj otac i ujak nestali, ostaje sa majkom i dedom u sablasnoj kući. Porodicu čuvaju prijateljski nastrojeni pripadnici italijanskog KFOR-a, čija prekomanda menja sve, opisuju, navodi se u opisu filma.



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.