Projekcija filma „Mrak“ u Gračanici, Šilovu i Ranilugu

Mrak film
FOTO: Preuzeto sa Vikipedije

Publika u Gračanici, Šilovu i Ranilugu moći će danas da pogleda film „Mrak“ čija je radnja smeštena u vreme martovskog Pogroma na KiM-u.

Premijera ovog filma čiji je reditelj i scenarista, Dušan Milić, održana je 17. marta u Beogradu, a istog dana i u Gračanici.

Još jedna projekcija održaće se danas u gračaničkom Domu kulture u 17 časova. Dva sata kasnije, organizuje se projekcija istog filma u Šilovu, u Kulturno-prosvetnom centru „Božidar Mitrović“, a potom u 21 čas u Domu Kulture „Radomir Popović u Ranilugu.

Pre projekcije u Galeriji Doma kulture u Gračanici, sa početkom od 15 časova biće održana konferencija za medije i razgovor povodom filma na kojoj će učestvovati reditelj i scenarista Dušan Milić, Nikola Rakočević, glumac i gosti.

Radnja filma „Mrak“ smeštena je u vreme martovskog Pogroma na Kosovu i Metohiji.

„U planinskim zabitima Kosova, na imanju okruženom gustom šumom, živi Milica sa majkom Vukicom i dedom Milutinom. Svaku noć porodica se povlači u zabarakadiranu kuću, prestravljeni terorom koji dolazi iz šume. Da li je taj užas opkoljene kuće odjek nedavno završenog rata ili samo njihova mašta, kako ih opominju zvaničnici KFOR-a? Nema materijalnih dokaza da se nešto loše događa, ali svake naredne noći njihov strah raste…“, navodi se u opisu filma.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.