Film “Božiji čovek“ sutra ponovo u Zubinom Potoku

Foto: Dom Kulture Zubin Potok

Zbog velikog interesovanja publike, film „Božiji čovek“ rediteljke Jelene Popović, posvećen Svetom Nektariju Eginskom, biće ponovo prikazan u Domu kulture „Stari Kolašin“ sutra u 18 časova. Cena karte je 250 dinara.

Glavne uloge u filmu tumače grčki glumac Aris Servetalis, američka superzvezda Miki Rurk, kao i ruski glumac, publici poznat iz filma „Led“, Aleksandar Saša Petrov.

Kako se navodi u saopštenju D.Kulture „Stari Kolašin“, život svetog Nektarija Eginskog, koji je bio sveštenik običnog naroda i čija je poniznost iritirala podređeni krug sveštenika, bio je praćen progonima i gonjenjem.

Uprkos diskreditaciji verske institucije, Sveti Nektarije je uspeo da osnuje manastir na pustom i neplodonom ostrvu Egini, koje i danas stoji kao svetionik za hodočasnike.

Film je prikazivan do sada na brojnim festivalima širom celog sveta i osvajao mnogobrojne nagrade, među kojima je i Gran osvojena u italijanskom gradu Trentu na Filmskom festivalu.

„Božiji čovek“ u Zubinom Potoku prvi put je prikazan 20. oktobra, a zbog velikog interesovanja gledalaca, organizovana je i druga projekcija.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.