Film „Božiji čovek“ sutra pred publikom u Zubinom Potoku

Foto: Dom kulture Zubin Potok

Film „Božiji čovek“ rediteljke Jelene Popović, koji je posvećen Svetom Nektariju Eginskom, biće prikazan u Domu kulture „Stari Kolašin“ sutra u 19 časova.

Glavne uloge u filmu tumače grčki glumac Aris Servetalis, američka superzvezda Miki Rurk, kao i ruski glumac, našoj publici poznat iz filma „Led“, Aleksandar Saša Petrov.

Kako se navodi u  saopštenju doma kulture Zubin Potok, Život svetog Nektarija Eginskog, koji je bio sveštenik običnog naroda i čija je poniznost iritirala podređeni krug sveštenika, bio je praćen progonima i gonjenjem.

Iako mu je oduzeta crkva i prognan iz Egipta i parohijana koji su ga voleli, Nektarije je i dalje bezuslovno verovao u Boga i smatrao je to najboljom odbranom od svih optužbi i napada.

Uprkos diskreditaciji verske institucije, Sveti Nektarije je uspeo da osnuje manastir na pustom i neplodonom ostrvu Egini, koje i danas stoji kao svetionik za hodočasnike.

Ova drama je prikazivana na brojnim festivalima širom sveta i osvajala nagrade, među njima je Gran pri nagrada u italijanskom gradu Trentu na Filmskom festivalu.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.