Festival ženskog stvaralaštva u „Akvarijusu“

Festival „Vreme za impuls žene“- Akvarijus

U Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ sutra počinje drugi po redu Festival ženskog stvaralaštva pod nazivom „Vreme za impuls žene“. U sklopu festivala koji će trajati pet dana biće održano 12 programa u kojima će učestvovati preko pedeset žena koje su deo svog života provele stvarajući na području Kosova i Metohije.

Samu ideju Festivala pokrenuo je upravo „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici prošle godine. Namera je bila da bez ideoloških predrasuda predstavi umetnost, književnost, muziku, pozorišne komade, film i likovna dela ženskih autora sa KiM.

Tokom trajanja festivala u „Akvarijusu“ posetioci će moći da po sniženim cenama kupe slike koje potpisuju ženski autori, kao i glineni nakit Milene Popović.

Organizator festivala je „Akvarijus“ iz Kosovske Mitrovice, a urednici su Miljana i Aleksandar Dunđerin, dok fotografije uređuje Haris Ličina, a muzičku špicu za kompoziciju „Impuls žene“ potpisuje Miljan Gvozdić .

Festival traje do 8. marta, a planirano je da se održava svake sledeće godine, upravo u prvoj nedelji marta, povodom Međunarodnog dana žena.

Ulaz je besplatan, posetioce tokom festivala očekuju brojne nagrade.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.