Fejzulahu: Građanima koji su plaćali struju za Sever naknada od evro mesečno na 6 godina?

Struja bandera
FOTO: RTV Kim

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, jučerašnje izdanje; naslov adaptiran)

Građanima koji su od 2012. do 2017. godine plaćali struju potrošačima na Severu Kosova biće nadoknađena sredstva, odlučio je ove godine Ustavni sud Kosova. 40 miliona evra je iznos koji mora da se nadoknadi.

Predsednik Odbora Regulatorne kancelarije za energetiku (ERO), Imer Fejzulahu (Ymer Fejzullahu), ukazao je na vrlo mogući način na koji će ova sredstva biti vraćena.

Fejzulahu je za „Interaktiv” rekao da će građanima koji su plaćali za Sever, u periodu od 6 godina biti vraćeno oko 1 evro mesečno. To znači da će ovi građani šest godina plaćati račun za struju jedan evro manje.

„Oni potrošači koji su plaćali u tom periodu, samo ti potrošači će imati koristi od odluke Ustavnog suda, a ne i potrošači koji su novi potrošači, nakon 2017. Za domaće potrošače može biti manje od jednog evra ukoliko ovaj dug produžimo za period u kojem je akumulirano oko 6 godina“, rekao je on.

Fejzulahu je naglasio da ne postoji budžet iz kog bi građanima odmah bio nadoknađen ukupan iznos.

Pročitajte još:

Ustavni sud potvrdio presudu Vrhovnog – da se građanima južno od Ibra nadoknade troškovi za plaćanje utrošene struje na Severu

Građani u opštinama južno od Ibra koji struju plaćaju skuplje zbog Severa čekaju obeštećenjePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.