Express: Tri policajca suspendovana, nisu sprečili održavanje proslave

Kosovska policija
Foto: KoSSev

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Tri policajca Podujevske policijske stanice suspendovana su sinoć zbog sumnje da nisu izvršili službenu dužnost tokom intervencije na porodičnoj proslavi, koja je održana u restoranu, zanemarujući vladinu odluku.

Vest je potvrdio portparol Policijskog inspektorata, Arber Beka.

„Policijski inspektorat Kosova sinoć je, tokom primene Operativnog plana ‘Nadgledanje poštovanja odluka o sprovođenju preventivnih mera protiv širenja COVID-19’, uočio nepoštovanje odluke Vlade Kosova o merama protiv pandemije COVID-19 od strane tri policajca u Podujevu“, izjavio je Beka.

Beka je rekao da se pored toga, isti sumnjiče za nesprovođenje Operativnog naloga policije za spremnost i reagovanje povodom COVID-19.

„Pored toga, oni se sumnjiče da nisu izvršili operativni nalog policije za spremnost i reakciju na COVID-19 ne reagujući povodom podataka koje su dobili o održavanju porodične zabave (venčanja) u opštini Podujevo. U okviru administrativnih istražnih postupaka isti su, na osnovu preporuke PIK-a, suspendovani“, zaključio je Beka.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.