Express: Predsednica Specijalnog suda prvi put na Kosovu sledeće nedelje

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednica Specijalizovanih komora Kosova, Ekaterina Trendafilova, posetiće Kosovo po prvi put sledeće nedelje, saznaje Gazeta Express. Njena poseta, naravno, ima veze sa istragama koje ovaj sud sprovodi u vezi sa zločinima koji su navodno počinjeni nakon sukoba 1998-1999.

Trendafilova je, pre nego što se pridružila Specijalizovanim komorama na Kosovu, bila sudija u Krivičnom sudu.

Kada je izabrana za šeficu Specijalnog suda, Trendafilova je rekla da novoosnovani sud sa sedištem u Hagu, koji će suditi bivšim pripadnicima Oslobodilačke vojske Kosova, neće biti etnički jednostran, jer će suditi osumnjičenim zločincima, a ne samo gerilskim organizacijama.

Međutim, za sada se ne zna tačno kada će biti podignuta prva optužnica u ovom sudu, iako je najavljivano da će se to dogoditi krajem jeseni ove godine.

Predsednica Specijalnog suda, Ekaterina Trendafilova, zvanično je svoj rad na konsolidaciji tima koji će se baviti istragom navodnih zločina OVK započela januara 2017.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.