EULEX: Kuči doveo u pitanje presudu Osnovnog suda

Pres služba EULEX-a saopštila je da je sastanak Zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava odložen za, kako se navodi, neku drugu priliku, a nakon što je kosovski ministar pravde, Hajredin Kuči, izneo mišljenje o "krivičnom predmetu visokog profila" koji se trenutno nalazi pred Apelacionim sudom.

U saopštenju EULEX-a se navodi da je Kuči u jednom televizijskom intervjuu doveo u pitanje presudu koju su donele sudije Osnovnog suda, te da se takve izjave mogu smatrati kao zastrašivanje i političko mešanje.  

"Kosovska vlada mora pružiti adekvatnu podršku sudstvu, kako bi na taj način obezbedila nepristrasne okolnosti za donošenje sudskih odluka," navodi se u saopštenju.

EULEX, Kancelarija Evropske unije na Kosovu, Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu i viši zvaničnici kosovskog pravosuđa, uključujući i ministra pravde, trebalo je da održe sastanak Zajedničkog koordinacionog odbora za vladavinu prava, kako bi razmotrili napredak i pojačali zajednički pristup vladavini prava na Kosovu. 

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.